Koje sve senzualne masaže postoje?

senzualne masaže
Senzualne masaže su vekovima poznate ljudima i još u srednjem veku su masaže orijentisane na seks bile „prepisivane“ kao lekovite i učinkovite terapije protiv depresije i histerije, i to uglavnom ženama. Godinama su se razvijale različite maserske tehnike, te tako danas imamo nekoliko vrsta senzualnih masaža, u zavisnosti od tehnike, rekvizita, granica intimnosti i načina izvođenja masaže.

1. Nuru masaža

Najpoznatija i najpopularnija trenutno na svetu, Nuru masaža je izuzetan doživljaj koji u centar radnje stavlja jednostavno – tela. Dva naga tela su jedini rekviziti pored gela potrebni za uspešnu Nuru masažu. Smisao Nuru senzualne masaže je da se uz minimalno trenje vrši pritisak jednog tela na drugo, tj. zahvaljujući samo težini osobe koja masira. Nuru masaža se obavlja na glatkoj površini koja omogućava nesmetano trenje, tj. poboljšava doživljaj. Takvi su npr. dušeci na naduvavanje kao i razne podloge ili navlake od najlona i plastike. Ovi materijali dopuštaju da naga tela nesmetano klize jedno po drugom, ali i po toj površini. Osećaj je neverovatan, i sama činjenica da vas neko masira svojim nagim telom je, složićete se, poprilično uzbuđujuća i golica maštu dovoljno da poželite da probate. Nuru je izvanredna masaža i izuzetno popularna jer omogućava osobama da se upoznaju sa svojim telom više nego kod ostalih masaža, ona je oslobađajuća i pomaže osobi da prihvati svoj fizički izgled. Naša tela su neverovatna, a kada jednom iskusite Nuru i otkrijete sve čari koje vaše telo može da vam pruži, sigurni smo da ćete zavoleti svoje telo više nego ikad. Nuru masaža se koristi i specijalnim gelom koji se nanosi na tela i sam čin nanošenja je uvertira u fantastično iskustvo koje vas čeka.

Ako Vas interesuje kako izgleda Nuru masaža, pogledajte video ispod :

2. Tantra masaža

Tantra masaža je jedna od nastarijih masaža koje postoje. Od ove senzualne masaže može se očekivati mnogo više od fizičkog kontakta između dve osobe, jer se velika pažnja poklanja i vantelesnom iskustvu. Tantrička masaža uvodi nov nivo poimanja fizičkog dodira, koji ovde za cilj ima čišćenje takozvanih čakri, koji su u stvari energetski centri našeg tela. Čakri ima sedam i kroz masažu se oslobađa negativna energija koja blokira protok energije kroz telo, radi se na pronalaženju balansa i jak akcenat se stavlja na duhovnost. Prema Tantričkoj masaži, fizički dodir i kontakt su samo deo celovitog iskustva koje bez dublje, vantelesne strane nije potpuna.

Ako vas interesuje kako izgleda tantra masaža, pogledajte video ispod :

3. Intimna i senzualna masaža

Kao što sam naziv govori, intimna masaža podrazumeva određeni nivo intimnosti čije se granice postavljaju u zavisnosti od maserke i osobe koja prima masažu. Kod intimne masaže se koristi zagrejano ulje, koje se utljava u kožu, počevši od vrata, ramenog pojasa, preko leđa, donjih leđa pa sve do stopala. Radi se na maksimalnom opuštanju mišića i uz pomoć opuštajuće atmosfere, akcenat je na uživanju u samom dodiru.

Ako Vas interesuje kako izgleda jedna intimna i senzualna masaža, pogledajte video ispod:

4. Erotska masaža

Erotska Masaza je slična intimnoj, s tim što je veći akcenat na erotskoj, tj. seksualnosti. Maserka može biti i adekvatno (ne)obučena, u skladu sa željama osobe koja prima masažu. Isto tako „srećan završetak“ se podrazumeva, jer je cilj kulminacija i oslobađanje nakupljene seksualne energije kod osobe koja prima erotsku masažu.

U zavisnosti od vaših želja i preferencija, svaka masaža se, naravno, može modifikovati. Mogu se ubacivati elementi švedske masaže koji podrazumevaju jači pritisak na mestima koja su pod stresom (obično su to leđa ili ramena), toplo kamenje koje se postavlja duž kičmenog stuba ili eterična ulja.

Vaše ime
Email
Vaš komentar
© 2018 Erotska Masaza