Šta je tantrička odnosno tantra masaža i za šta je dobra?

tantricka-masaza-main
Tantrička ili tantra masaža postoji već neverovatnih 7000 godina. Ova senzualna masaža potiče sa istoka, tačnije iz Indije i veruje se da je nastala pre Hinduizma i Budizma i da je uticala na obe religije.

Oni koji praktikuju Tantru nazivaju se tantričari/tantrici i smatraju da je umetnost (muzika, likovna umetnost, pa i masaža kao umetnički postupak) put ka duhovnom prosvetljenju. Tantra masaža je fantastična i senzualna, intimna masaža koja akumulira seksualnu energiju i pretapa je u oslobađajući mir bez tenzije. Tantričkom masažom se dostiže vrhunac, kako seksualni tako i duhovni jer se putem ove masaže telo i um dovode u savršeno sinhronizovan odnos koji pobuđuje sva čula i otvara vrata u potpuno novi svet užitaka.

Poznato je da su istočnjački narodi hiljadama godina unazad posvećivali puno pažnje razvijanju najrazličitijih metoda ugađanju svom telu i njegovoj nezi. U isto vreme, dok su slavili telo kao hram, oni su tražili i put smirenja, užitaka i vantelesnih iskustava.

 

Tantra masaža za bolju energiju u telu

Tantra masaža je kombinacija klasične erotske masaze i otkrivanja celog ljudskog tela u cilju poravnjana čakri, tj. energetskih centara u našem telu. Čakre se poravnavaju kako bi se oslobodila potisnuta i blokirana energija i kako bi se omogućilo toj energiji da slobodno teče kroz telo, čisteći ga i dozvoljavajući isceljivanje ćelija tela.

Tantra i Tantrička masaža se fokusiraju na održavanje balansa i harmonije lične senzualne tzv. kundalini energije (tj. seksualne energije) time što uključuje i čisti sedam centara u našem telu poznate kao Čakre koje su locirane po liniji kičmenog stuba. Masažom ovih krucijalnih sedam tačaka, stimuliše se oslobađanje negativne energije i potiče se slobodni tok energije kroz telo.

Nežnim pokretima ruku se stimulišu čakre i u relaksirajućoj atmosferi, uz mirisne sveće i tihu muziku, telo se opušta i priprema za uživanje u dodiru drugog tela.

Zašto je tantrička masaža dobra za zdravlje?

Kao i svaka erotska masaza, i tantrička poboljšava cirkulaciju i stimuliše sagorevanje masti. Razbija se celulit i otvaraju se pore na koži. Pored ovih praktičnih zdravstvenih benefita, tantrička masaža je fokusirana na spiritualizam, te se pripremite za jedno duboko duhovno iskustvo oslobađanja vaše unutrašnje, potisnute energije. Vaš um će se naći u neistraženim predelima nesvesnog, a vaše telo će pratiti uz stopu.  Tantrička masaža se posebno preporučuje osobama koje vode vrlo stresan način života, uz puno nerviranja, nezdrave ishrane usled nedostatka vremena, mentalnog naprezanja i sl. jer je cilj masaže da se ispraznin negativna akumulirana energija i da se otvore putevi za proticanje pozitivne životne energije koja se blokira svakodnevnim stresom, brigama, obavezama i sl.

Tantrička masaža je izvanredan spoj duhovnog i fizičkog, za razliku od ostalih masaža, ona je inspirisana Čakrama, centrima energije, i otkrivanjem novih granica spiritualističkog užitka. Istočnjački narodi su poznati kao zdravi ljudi koji dugo žive, mladoliki su i sretni. Tantra je deo njihovo života već 7000 godina, pa zašto ne bi postala i deo vašeg života? Možda je tantrička masaža baš ono što vam treba za srećniji i opušteniji život.

Vaše ime
Email
Vaš komentar
© 2018 Erotska Masaza